Върховна касационна прокуратура (ВКП) е възложила на КПКОНПИ проверка по

...
 Върховна касационна прокуратура (ВКП) е възложила на КПКОНПИ проверка по
Коментари Харесай

Прокуратурата разпореди проверка на имотите на Ангелкова и Жаблянов

 Върховна касационна прокуратура (ВКП) е упълномощила на КПКОНПИ инспекция по сигналите за закупените жилища от министъра на туризма Николина Ангелкова и изявления в медиите за вила на народния представител Валери Жаблянов без явен генезис на средствата за построяването й. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.
Проверката против Николина Ангелкова е по сигнал от 8 април на група народни представители от НФСБ в ПГ " Обединени патриоти " и медийни изявления за добитите от министъра недвижими парцели.

Прокуратурата е разпоредила да се изиска информация за притежаваните от проверяваните лица недвижими парцели, историята по притежатели на всеки от закупените парцели, настоящото положение на сдружението - продавач, както данни по отношение на декларирането на парцелите в съответните общински региони, заплащането на продажната цена и дължимите налози и такси, и произхода на средствата за покупката.С прокурорско предписание от съответните нотариуси ще бъдат изискани цялостни копия от нотариалните каузи за всяка договорка.

 

От прокуратурата са дадени инструкции да се снемат пояснения от всеки покупател, както и от лицата, представляващи сдружението - продавач, в това число и по отношение на предни връзки и познанства сред тях, метод на определяне на контакт и начални договаряния, метод на приемане на информация за оповестения за продажба парцел и неговата цена и осъществени следващи дейности.

 

От всяко от проверяваните лица ще се изиска единодушие за откриване на банкова загадка, като при липса на такова ще се действа по реда на Закона за кредитните институции, допълват от държавното обвиняване.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР